Propuneri după un traseu de lungă durată!

În pragul Centenarului Marii Uniri (26-28 noiembrie 2018), am fost privilegiați la CRST să primim vizita fratelui Pelle Hornmark, președintele Părtășiei Penticostale Europene (Pentecostal European Fellowship) și a fratelui Rauli Lehtonen din Suedia, misiolog specializat pe situația grupurilor etnice din Asia Centrală, Caucaz, Siberia și din alte țări din fosta Uniune Sovietică.

Vizita delegației europene a fost întâmpinată la campus de către fratele Ghiță Rițișan, președintele școlii, fratele Rick Cunningham, vicepreședintele școlii și de către echipa administrativă.

După ce au adresat întrebări specifice privind programa școlară, luând notă de strategia și de infrastructura CRST-ului, la care s-a lucrat deja de aproape două decade, cei doi lideri europeni și-au exprimat dorința de a vedea Centrul Român de Studii Transculturale devenind o școală deschisă pentru studenți din alte țări ale Europei care să beneficieze de o astfel de instruire misionară la care nu au acces în țările lor. Aceasta este o nouă provocare pentru noi, o invitație care ne onorează și pe care o vom accepta într-un mod progresiv, deschizând oficial Studiile Internaționale de Islam din România (SIIR) pentru studenți internaționali. Însă, în aceeași măsură, considerăm că școala noastră trebuie să rămână centrul de instruire prin care bisericile din România să își pregătească misionarii.

Fratele Rauli Lehtonen a motivat conducerea CRST să organizeze o consultare pentru școlile biblice și de misiune din jurul Mării Negre, pentru a fi o încurajare pentru școlile mai tinere, dar și un sprijin reciproc în lucrarea pe care o facem în această zonă.

Ileana-Ina Hrișcă, Director Executiv