STUDIILE INTERNAȚIONALE DE ISLAM DIN ROMÂNIA (SIIR) se vor desfășura în acest an la CRST în perioada 31 August – 02 Octombrie
Modulul I – “Evanghelia și Islamul: Introducere în Islam & Islamul popular”
Modulul I este alcătuit din două cursuri introductive prin care studenților le vor fi prezentate aspecte legate de Islam, precum: istoric, credinţe, practici, perspective asupra lumii, răspunsuri la protestele Islamului şi contextualizare. Programul cursurilor va fi:
31 August – 04 Septembrie: Introducere în Islam
07 Septembrie – 11 Septembrie: Islamul Popular
Cursurile vor fi susținute de Dr. Fred Farrokh, cetățean iranian-american, care a crescut în familie de musulmani, în Statele Unite.
În anul 1983, în timp ce citea din Biblie pentru cultural lui generală, Fred a ajuns să-L cunoască pe Isus Hristos ca Domn și Mântuitor.
Cu o experiență vastă ca și misionar, Dr. Farrokh slujește acum în cadrul organizației Global Initiative: Reaching Muslim People, organizație parteneră a CRST, prin care a fost organizat programul SIIR încă din anul 2001.
Modulul II – „Slujire creștină în context musulman”
Modulul II este alcătuit din două cursuri prin care sunt abordate problemele practice ce pot să apară în viața misionarului atunci când slujește printre musulmani. Ce obiecții întâlnește pe teren, cum trebuie să facă față persecuției, ce valoare are biserica de acasă, echipa locală şi se va axa pe principiile plantării unei biserici în context islamic
14 – 18 Septembrie: Comunicarea Evangheliei în rândul musulmanilor: provocări, suport și reacții.
Primul curs va fi predat de către misionarul Hannu Lahtinen, actualul președinte al fundației „Vocea Martirilor” din Finlanda. Această fundație a fost fondată de eroii noștri, Richard și Sabina Wurmbrand. Astăzi ei ucenicizează, învață și ajută pe creștinii persecutați din aproximativ 70 de țări ale lumii, împlinind astfel Marea Trimitere. Practic, cele mai mari și mai multe persecuții au loc în țările musulmane. Profesorul Hannu Lahtinen a trăit cu familia sa în Orientul Mijlociu mai bine de 20 de ani și am fost implicat în tot acest timp în predicarea Evangheliei musulmanilor, bucurându-se de rodul slujirii lui și suferind persecuție de dragul chemării Lui.
21 – 25 Septembrie: Sănătatea spirituală a slujitorului din zone restrictive
Al doilea curs din acest modul va fi predat de către un fost misionar, director al unei organizații internaționale, care a înființat mai multe ONG-uri prin care facilitează obținerea de vize și accesul pe câmpul de misiune a celor chemați de Dumnezeu să slujească în țări restrictive. Din motive de securitate, numele profesorului și al organizației nu vor fi consemnate aici, însă la finalul cursului studenții vor cunoaște: a. care sunt principiile și strategiile biblice pentru o slujire eficientă în zonele restricitve; b. cum pot intra și rămâne într-o țară închisă misionarilor; c. cum pot dezvolta lucrări prin care să fie evanghelizat un anumit grup etnic neatins cu Evangehlia; d. care sunt pârghiile prin care un misionar poate rămâne pe termen lung în lucrare, în ciuda multor dificultăți și restricții, cum poate lupta în războiul spiritual și să obțină victorii cerești.
Modulul III – „Abordări ale Musulmanilor”
Acest modul își propune să familiarizeze studentul cu anumite modele de a dezvolta relații de ucenicie cu lideri cheie din comunitățile în care slujesc în așa fel încât în urma slujirii lor să lase în urmă o biserică indigenă. A face ucenici care se multiplică este ceea ce Isus așteaptă de la noi. Oricine și oriunde poate face lucrul acesta, iar la finalul cursului studenții vor fi primit suficiente cunoștințe pentru a începe să împlinească Marea Trimitere indiferent de locul în care se vor afla. Acest curs face apel la ucenicia ca stil de viață.
28 Septembrie – 02 Octombrie: Ucenicia în context Islamic
În acesta an cursul va fi predat de către Dr. Stuart Robinson.
Împreună cu soția lui, Margaret și cei trei copii, Dr. Stuart a locuit timp de paisprezece ani într-o țară dificilă din Asia de Sud, a experimentat crizele unui război civil și a primit harul de a sluji într-o comunitate de musulmani radicali. Printr-o contextualizare potrivită, fratele Stuart a făcut ucenici care au devenit liderii bisericii plantate și lăsate în țara respective în urma încheierii mandatului lor misionar.
Absolvent a patru instituții superioare de învățământ, Dr. Stuart Robinson este autor a doisprezece cărți, pastor fondator al bisericii Crosway din Melbourne, Australia, (biserică cu peste 10.000 de membri, care a trimis sute de misionari, ce au început multe alte biserici în zone dificile), fratele Stuart este invitat internațional la evenimente ce țin de evanghelizarea musulmanilor și este considerat un vas prin care Duhul Sfânt vorbește și Dumnezeu dă direcție privind modul în care trebuie abordați și ucenicizați musulmanii.
Înscriere
La înscriere puteţi opta să participați la oricare dintre săptămânile de curs, însă primul curs „Introducere în Islam” constituie precondiţie pentru participarea la celelalte cursuri din programul SIIR, dacă acest curs nu a fost luat în anii precedenţi.
Data limită pentru înscriere este 21 August. Înscrierea se validează după ce s-a trimis prin email formularul de înscriere. Formularul se poate se poate descărca de pe www.crst-ct.ro sau se poate solicita de la secretariat.
DATE DE CONTACT:
Telefon: 0241-583.246, 0741-159.203
Email: secretariat@crst-ct.ro
Website: www.crst-ct.ro
Poştă: Strada Bujorului Nr. 19, 907015 Agigea, Constanţa