STUDIILE INTERNAȚIONALE DE ISLAM DIN ROMÂNIA (SIIR) se vor desfășura în acest an la CRST în perioada 30 August – 01 Octombrie

Prof. Drd. Mark Brink

Modulul I – “Evanghelia și Islamul: Introducere în Islam & Islamul popular”

Cursul este introductiv şi va pune în lumină aspecte legate de Islam, precum: istoric, credinţe, practici, perspective asupra lumii, răspunsuri la protestele Islamului şi contextualizare:

30 Aug. – 03 Sept.: Introducere în Islam –Prof. Drd. Mark Brink;

Mark este căsătorit cu Daniela, și au fost binecuvântați cu doi băieți, Andrew și Luke. El a slujit din 1992 ca pastor într-o biserică Assemblies of God (AOG) din Florida, Statele Unite ale Americii. Ca familie, au intrat în misiune în 1999, iar până în 2009 au înființat mai multe centre Teen Challenge în diferite țări. Sub îndrumarea lor, Dumnezeu a ridicat din aceste națiuni lideri calificați pentru a coordona programele Teen Challenge pentru bărbați și programul pentru femei, numit New Hope, care funcționează într-o țară islamică.

În 2010, Mark Brink s-a alăturat organizației Global Initiative – Reaching Muslim Peoples, iar din 2015 Mark a devenit directorul internațional al acestei organizații misionare. Global Initiative face parte din misiunile mondiale ale AOG, care pregătește, echipează și ajută la mobilizarea lucrătorilor creștini pentru grupurile de musulmani din întreaga lume. Mark a finalizat un program de masterat în Studii Interculturale, concentrându-se pe slujirea printre musulmani, iar în prezent se află la studii doctorale. Călătorește în jurul lumii instruind lucrătorii creștini pentru a ajunge mai eficient la grupurile de musulmani neatinși cu Evanghelia.

Prof. Mark Cannon

06 – 10 Septembrie: Islamul Popular – Prof. Mark Cannon

Mark Cannon este fondatorul și președintele Centrului Oasis din Madrid, un centru de asistență pentru musulmanii din Spania, care funcționează din anul 2009. Este pastor din 1992 și slujește ca misionar din 1994, când a început să planteze biserici în centrul Mexicului, unde a locuit timp de șapte ani.

Ca misionar al organizației Assemblies of God World Missions (AGWM), este, deasemenea, reprezentantul organizației Global Initiative pentru Europa și pregătește cu bucurie lucrători creștini din Africa, Asia, Europa și America Latină în mod regulat.

Este căsătorit cu Ellen de 32 de ani și împreună au trei copii majori, dintre care doi slujiesc ca misionari în Asia și Europa.

Prof. Dr. Paul Parks;

Cursul II – „Slujire creștină în context musulman”

Cursul va aborda problemele practice ce pot să apară în slujirea printre musulmani şi se va axa pe principiile plantării unei biserici în context islamic.

13 – 17 Septembrie: Slujirea în context Islamic – Prof. Dr. Paul Parks;

Paul Parks este misionar AGWM din 1977. El și prima sa soție au fost repartizați în țările din Orientul Mijlociu din Tunisia, Iordania și Israel. Acolo conduceau o librărie creștină, făceau misiuni de corespondență pentru evanghelizarea musulmanilor și studiau limba arabă.

În 1997, Paul a fost repartizat la Global Initiative, unde slujește ca reprezentant internațional, predând cetățenilor și misionarilor cursuri privind atingerea musulmanilor cu evanghelia. Paul a scris, de asemenea, un curs universitar care îi ajută pe credincioși să interacționeze cu musulmanii.

În 2011, Paul, rămas văduv, s-a căsătorit cu văduva misionară Barbara Cavaness, care a slujit în Indonezia, Filipine și Singapore. Ea deține un doctorat în studii culturale de la Fuller Seminary și este autoarea mai multor cărți, inclusiv Femeile lui Dumnezeu atunci și acum.

Paul, la rândul lui, a obținut un Doctortat în Misiune în 1997 de la Universitatea Oral Roberts. Teza sa se referă la utilizarea narațiunii ca metodă de instruire în Orientul Mijlociu. În 2015, familia Parks s-a alăturat proiectului Oral Learners Bible Institute, prin care folosește narațiunea biblică pentru a încuraja participanții să învețe și să memoreze Cuvântul lui Dumnezeu. În acest fel, cei care nu pot citi, pot „auzi” adevărul.

20 – 24 Septembrie: Femeia în Islam – Prof. Dr. Donna  Krstulovich;

Donna Krstulovici s-a născut în Iran și a crescut în diversele culturi din Filipine, Nepal, Pakistan și Malaezia. După ce și-a dedicat viața lui Hristos, ea s-a pregătit academic pentru slujire, obținând o licență în Misiologie și un master în Comunicare Transculturală. Înainte de a pleca din America, a fost implicată pentru patru ani într-o echipă ce făcea misiuni internaționale printre musulmani. Înainte de a se căsători, a slujit în Asia de Sud și Asia Centrală timp de șaisprezece ani, având o afacere cu o cafenea pentru a atinge femeile musulmane. Apoi, Donna s-a căsătorit cu Steve, iar împreună au slujit în Asia Centrală pentru mai mulți ani. Ulterior s-au alăturat organizației Global Initiative ca formatori internaționali. Recent Donna și-a terminat Doctoratul în Studii Interculturale. Pasiunea ei este să-L vestească pe Hristos femeilor   musulmane.

Cursul III – „Abordări ale Musulmanilor”

Acest curs își propune să familiarizeze studentul cu anumite modalități creative de a se implica în discuții cu musulmanii din comunitatea în care lucrează. Folosind principii transculturale, obiectivul cursului este ca studentul să învețe cele mai bune practici care în mod direct îi ajută pe cei care slujesc sau vor sluji printre musulmani. Studenții vor învăța să-și aprofundeze conversațiile cu musulmanii, în așa fel încât să-i aducă spre Hristos. 

27 Sept. – 01 Oct.: Ucenicia în context Islamic –  Profesor Dr. Stuart R.;

Împreună cu soția lui, Margaret și cei trei copilași, Dr. Stuart a locuit timp de zece ani într-o țară dificilă din Asia, a experimentat crizele unui război civil și a primit harul de a sluji într-o comunitate de musulmani radicali. Printr-o contextualizare potrivită, fratele Stuart a făcut ucenici care au devenit liderii bisericii plantate și lăsate în urma încheierii mandatului lor misionar. Autor a mai multor cărți, pastor fondator al bisericii Crossway din Melbourne, Australia, fratele Stuart este invitat la evenimente ce țin de evanghelizarea musulmanilor și este considerat un vas prin care Duhul Sfânt vorbește și Dumnezeu dă direcție pentru modul în care trebuie abordați și ucenicizați musulmanii. Cursul predat de fratele Stuart implică multe activități de lucru pe grupe, facilitând astfel cadrul în care studenții să asimileze schimbările de paradigmă prezentate în conținutul cursului.   

 

Înscriere

La înscriere puteţi opta pentru oricare săptămână de curs. Subliniem faptul că „Introducere în Islam” constituie cursul fundamental, necesar pentru înțelegerea subiectelor prezentate în cursurile ulterioare din programul SIIR.

Așadar, dacă acest curs nu a fost luat în anii precedenţi, iar persoana interesată de alte cursuri din programul SIIR nu poate participa la această primă săptămână de curs, pentru a putea înțelege noțiunile din cursul pentru care optează, va trebui să lectureze un material pus la dispoziție de către CRST. Materialul va fi oferit după validarea înscrierii.

Data limită pentru înscriere este 20 August. Înscrierea se validează după ce s-a trimis către CRST formularul de înscriere și donația pentru participare. Recomandăm participanților la curs să facă o donație de 200 lei / săptămâna de curs, în baza căreia, pe lângă instruirea la clasă și cazarea la campus, li se va oferi  micul dejun și prânzul în cadrul cantinei CRST. Masa nu este asigurată în weekend.

Formularul se poate descărca de pe www.crst-ct.ro sau se poate solicita de la secretariat, folosind datele de mai jos:

 DATE DE CONTACT:

Telefon: 0241-583.246, 0741-159.203

Email:  secretariat@crst-ct.ro 

Website:   www.crst-ct.ro 

Poştă:  Strada Bujorului Nr. 19, 907015 Agigea, Constanţa

Detalii Bancare:

Fundaţia “Centrul Roman de Studii Transculturale” Banca: BRD Agenţia Eforie Nord, Constanța

SWIFT: BRDEROBU, Cod Fiscal: 7892276

Cod IBAN pentru RON: RO30 BRDE 140S V429 1590 1400