Entuziasmul unui nou început!

Fiecare an școlar aduce, ca prin miracol, un entuziasm al unui nou început. Nu știi cine sunt noii studenţi. Dincolo de ceea ce aflăm la interviu, fiecare student ascunde experiențe cu Domnul, o chemare specială sau ceva prețios din partea Lui.

Scott Peck povestea în cartea Different Drum despre o mănăstire ajunsă la răscruce: rămăseseră doar cinci călugări și toţi erau peste șaptezeci de ani. Într-o zi au vizitat un sihastru, din apropiere. „Ce să facem pentru a salva mănăstirea?” a întrebat mai marele călugărilor. „Nu știu”, a răspuns sihastrul. „Știu doar că unul dintre voi e un apostol”. Călugării au rămas confuzi. „Unul dintre noi? Este imposibil. Dar dac-o fi, cine este acela? Mai marele nostru? Sau, poate fratele Thomas, cel atât de înțelept! Nu poate fi fratele Elred! Acesta se enervează des! Dar, da, are aproape întotdeauna dreptate. Sigur nu-i fratele Phillip, cel atât de pasiv și timid! Totuși, el este întotdeauna prezent la nevoie! Of, Doamne, sper că nu eu! N-aş putea face mare lucru pentru Tine. Sau, aş putea?” Frământați de aceste gânduri, călugării au început să se trateze cu foarte mare respect. Mănăstirea era situată într-o pădure frumoasă unde mulţi oameni veneau la picnic. Unii, care intrau în mănăstire, au simțit aura de extraordinar respect între călugări.  Era ceva ciudat, atractiv, nemaiîntâlnit. Oamenii au început să vină mai des și, pe măsură ce erau tot mai mulţi, un bărbat i-a întrebat pe călugări dacă poate să li se alăture. Apoi, un altul şi un altul. Iar în câţiva ani, mănăstirea a redevenit plină de viață.

Duminică, 22 septembrie, dimineața, a avut loc la BisericaVestea Bună” din Cernavodă, deschiderea anului școlar CRST, iar seara am vizitat BisericaRâul Vieții” din Constanța. Voie bună, cântări, mărturii, mesaj biblic, ospitalitate, motivare la misiune, rugăciuni de mulțumire și de încredințare în Brațul Domnului pentru noul an. Tu știi care dintre studenții din această poză este un apostol? Un misionar prin care, poate, vor fi întoarse la Domnul națiuni întregi? Roagă-te acum pentru el!  Dacă nu știi, mijlocește pentru fiecare dintre ei!               

   Iacob Nicolae, Pastor de Campus