Programul SIIR 2024

Home / cursuri / Programul SIIR 2024

STUDIILE INTERNAȚIONALE DE ISLAM DIN ROMÂNIA (SIIR) se vor desfășura în acest an la CRST în perioada 02 septembrie – 11 octombrie

Modulul I – „Evanghelia și Islamul: Introducere în Islam & Islamul popular”

Modulul I este alcătuit din două cursuri introductive prin care vor fi prezentate aspecte legate de Islam, precum: istoric, credinţe, practici, etc.

02 Sept – 06 Sept: Introducere în Islam –Prof. Drd. Mark Brink

Mark este căsătorit cu Daniela și au fost binecuvântați cu doi băieți, Andrew și Luke. Mark a slujit ca pastor într-o biserică Assemblies of God (AoG) din Florida, SUA în perioada 1992-1999, după care timp de 10 ani a înființat mai multe centre Teen Challenge în diferite țări. În 2010, Mark s-a alăturat organizației misionare Global Initiative – Reaching Muslim Peoples, unde slujește ca director internațional. Global Initiative face parte din misiunile mondiale ale AoG care pregătește, echipează și ajută la mobilizarea lucrătorilor creștini ce slujesc printre musulmanii din întreaga lume.

09 – 13 Sept: Islamul Popular – Prof. Rhonda P.

Încă din anul 2010 Rhonda slujește în diferite țări islamice ostile creștinismului din Asia Centrală și Orientul Mijlociu. Sprijină biserica persecutată din aceste țări și se implică în proiecte de plantare de biserici în mijlocul grupurilor etnice de musulmani. Mentorează și echipează credincioșii convertiți de la islam la Hristos, astfel încât ei să fie pregătiți să ducă Vestea Bună grupurilor etnice neevanghelizate și să facă ucenici.

Modulul II – „Slujire creștină în context musulman”

Modulul va aborda probleme practice ce pot apărea în slujirea musulmanilor și se va axa pe principiile plantării unei biserici în context islamic.

 

16 – 20 Septembrie: Femeia in Islam – Prof. Lynda Hausfeld

Lynda a crescut în Republica Dominicană într-o familie de misionari. A obținut licența ca profesor de limba engleză și spaniolă, abilități cu care slujește în câmpul Evangheliei de peste 40 de ani.

Alături de soț și cei trei copii, Lynda a început lucrarea misionară în anul 1995 slujind mai întâi în Pakistan, iar mai apoi ca și Director Regional în organizația Global Initiative pentru partea centrală a continentului Eurasia. Lynda a fondat lucrarea Say Hello: Serving Muslim Women pe care o conduce și prin intermediul căreia echipează femeile creștine să lege relații, asemenea lui Hristos, prin care să conducă la Hristos femeile musulmane.

23 – 27 Septembrie: Abordarea evanghelistică a musulmanilor – Prof. Mel Rogers

Mel este implicat în slujirea musulmanilor de peste un deceniu. În 2011, împreună cu familia, s-a mutat în Bangladesh unde a condus o casă de copii pentru fete aflate în pericol. Acolo, atât Mel cât și soția sa au predat la o școală biblică și au organizat tabere pentru copii în diferite locuri din țară în colaborare cu pastori locali. În 2018, familia Rogers s-a alăturat echipei Global Initiative, iar de atunci Mel pregătește credincioși care să ducă Vestea Bună a Evangheliei în diferite locuri din Africa, Asia și Europa.

Modulul III

Prin acest modul, studentul se va familiariza cu modalități creative de a se implica în discuții cu musulmani folosind principii transculturale.

30 Septembrie – 4 Octombrie: Ucenicia în context Islamic –  Profesor Dr. Stuart Robinson

Împreună cu soția Margaret și cei trei copii, Dr. Stuart a locuit timp de zece ani într-o țară din Asia ostilă creștinismului, a experimentat crizele unui război civil și a primit harul de a sluji într-o comunitate de musulmani radicali. Printr-o contextualizare potrivită, fratele Stuart a făcut ucenici care au devenit liderii bisericii care a înființat-o. Autor a mai multor cărți, pastor fondator al bisericii Crossway din Melbourne, Australia, fratele Stuart este invitat la evenimente ce țin de evanghelizarea musulmanilor și este considerat un vas prin care Duhul Sfânt vorbește și Dumnezeu dă direcție pentru modul în care trebuie abordați și ucenicizați musulmanii. Cursul predat de fratele Stuart implică multe activități de lucru pe grupe, facilitând astfel cadrul în care studenții să asimileze schimbările de paradigmă prezentate în conținutul cursului.

07 – 11 Oct: Cursul Al Massira –  Prof. Ștefan Soare

Ștefan este căsătorit de 12 ani cu Georgiana și Domnul i-a binecuvântat cu un băiețel. În anul 2018 a parcurs cursul Al Massira, iar începând cu anul 2021, prin intermediul acestui curs, mobilizează credincioșii români să împărtășească Vestea Bună cu refugiații, studenții și antreprenorii străini. Al Massira este o experiență prin care participanții parcurg o călătorie în care descoperă bazele credințelor creștine, o metodă eficientă de evanghelizare a musulmanilor. Acest material a fost gândit și realizat de către frați și surori care L-au descoperit pe Isus Hristos Mesia, în țări islamice.