Până la 3,5% pentru CRST

Home / Până la 3,5% pentru CRST

Redirecționează 3.5% din impozitul pe venit către Fundatia „Centrul Roman de Studii Transculturale”

Dragi donatori,

Vă informăm că puteți susține instruirea viitorilor misionari prin direcționarea către CRST a 3.5% din impozitul pe venit, prin formularul 230.

Detalii despre formular:
Formularul 230 se completează și se depune de către persoanele fizice, care în 2022 au realizat venituri din salarii și pensii (doar pensiile peste 2000 RON net se impozitează) sau care au obținut venituri din activități independente impuse pe baza de norma de venit. Termenul de depunere este 25 mai al anului curent. Dacă doriți să depunem noi formularul în numele dumneavoastră, e necesar să ajungă la noi până la 30 aprilie, pentru a avea suficient timp să-l depunem. ANAF acceptă completarea digitală a formularului prin mijloace electronice de transmitere la distanță (este valabil și formularul scanat). În formularul 230 puteți bifa „Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”, caz în care cei 3.5% se vor direcționa către CRST și în anul următor, pentru veniturile realizate în 2023.

Formularul se poate depune:

A. Direct la ANAF (pana la 25 mai 2023)

Completat fizic: Descărcați, completați “Formular 230 fizic” și transmiteți-l in format fizic către ANAF-ul din localitatea de domiciliu, fie depus direct la registratură, fie expediat prin poștă cu confirmare de primire. Adresele unităților fiscale se găsesc la linkul următor: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm   Completați-l de mână, cu majuscule. Nu trebuie trecută suma, ea va fi trecută de către autoritatea fiscală.
Completați online: dacă aveți cont online la ANAF (spațiu virtual privat) puteți completa și transmite formularul direct din cont https://pfinternet.anaf.ro/my.policy

B. Trimiteți formularul la CRST (pana in 30 aprilie) și îl depunem noi la ANAF în numele dumneavoastră.

Completați fizic: Descărcați și completați “Formular 230 fizic” și transmiteți-l fie scanat, la adresa secretariat@crst-ct.ro, fie prin poștă la adresa Fundației CRST: str Bujorului, nr.19, cod. 907015, Agigea, Constanţa
Completați on-line: Completați online formularul https://formular230.ro/fundatia-centrul-roman-de-studii-transculturale și semnați direct pe ecranul touchscreen sau cu ajutorul mouse-ului. Formularul generat se va trimite automat către mailul dumneavoastră după care vă rugăm să-l direcționați către noi, la adresa secretariat@crst-ct.ro iar noi îl vom depune la ANAF.

Protecția datelor cu caracter personal

Prin transmiterea formularului 230 către CRST vă dați acordul în vederea prelucrării datelor cu caracter personal. Datele personale vor fi folosite strict în vederea înregistrării formularului la ANAF, respectând legea protecției datelor cu caracter personal.

Pentru depunere online folosiți formularul „D230 online” anexat, în care completați datele dumneavoastră de identificare și bifați dacă doriți „Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”.

Pentru depunere în format fizic, folosiți formularul „D230 fizic” anexat sau pe care îl descărcați de aici, în care completați datele dumneavoastră de identificare, bifați dacă doriți „Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani” și semnați.

 Formularul D230 online

 Formularul D230 fizic