fbpx

Daniel Bote

Home / Daniel Bote

Daniel este căsătorit cu Rada-Andreea și au împreună doi copii, Sara și Marc. Este profesor și membru în bordul de conducere al Centrului Român de Studii Transculturale din Constanța, încă de la începuturile acestei școli.

Originar din Bistrita, s-a pregătit teologic la Bucuresti, etapă după care a înțeles chemarea lui Dumnezeu de a sluji în Dobrogea. Astfel, in 2002 s-a alăturat Bisericii Penticostale Farul din Constanta si echipei păstorite la acea vreme de către Gheorghe Ritisan. Pe lângă slujirea de păstor în Biserica Farul a fost și păstorul campusului CRST pentru o vreme.

În 2012, după 10 ani de slujire în Dobrogea s-a mutat cu familia în regiunea natală, la Cluj unde slujește ca pastor în Biserica Adoratio, încă de la înființarea acesteia și continuă colaborarea cu CRST și APME.

Este licențiat în teologie la Institutul Teologic Penticostal din București, absolvent al unui program de masterat in Drept Canonic si Instituții Europene din cadrul Universității Ovidius din Constanta și doctorand în cadrul Midwestern Baptist Theological Seminary din SUA. De asemenea, a parcurs cursurile de formare din cadrul Asociației Consilierilor Creștini din România și a absolvit un program de pregătire în leaderhip la Moody Bible Institute din SUA.

 

Profile details