Programul SIIR 2015

Modulul I – “Evanghelia și Islamul: Introducere în Islam & Islamul popular”

Cursul este introductiv şi va pune în lumină aspecte legate de Islam, precum: istoric, credinţe, practici, perspective asupra lumii, răspunsuri la protestele Islamului şi contextualizare.

24 – 28 August, 2015 Profesor  Arley Loewen

Curs: Societăți bazate pe sistemul „Onoare & Rușine”1

Dr. Arley Loewen a studiat, a trăit și a lucrat în contextul Asiei Centrale și de sud încă din 1981. Arley este specialist în cultura persană. A obținut un master cu specializarea „Civilizația Persană”, și un doctorat în „ Civilizațiile Orientului Mijlociu” la Universitatea din Toronto. La acest moment, Arley este directorul unei organizații internaționale multi-media, înființată în anul 1992. De asemenea, el predă seminarii de conducere în Afganistan și în alte țări din Asia Centrală. Autor al mai multor cărți, Dr. Loewen analizează culturile din Orientul Mijlociu și explorează modul de conducere și management modern, referindu-se la societățile care funcționează pe sistemul „rușine și onoare”/„patron-client”, subliniind modul în care Scriptura abordează acest mediu social. Împreună cu soția lui, Janice, și cu cele două fiice, au locuit în Kabul pentru patru ani (2003-2007).

31 August – 04 Septembrie, 2015 Profesor  Michael Langford

2Curs: Introducere în Islam & Islamul popular

Rev. Michael și Sharyl Langford au slujit ca misionari AGWM în contexte musulmane din Asia, timp de aproape 30 de ani. Pentru 17 ani, Michael a fost directorul Institutului de Studii Islamice în cadrul Seminarului Teologic Asia Pacific (APTS), din Filipine, unde a contribuit la formarea a sute de pastori și evangheliști pentru lucrarea de plantare de biserici printre musulmani. În cadrul cursului predat la CRST, Rev. Michael Langfortd va împartasi perspective asupra lucrării practice printre musulmani. Rev. Langford este un profesor remarcabil, având o vastă experiență personală în slujire, ceea ce face să aibă un impact de durată asupra tuturor celor care participa la cursurile lui.

Modulul II – „Slujire creștină în context musulman”

Cursul va aborda problemele practice ce pot să apară în slujirea printre musulmani şi se va axa pe principiile plantării unei biserici în context islamic.

07 – 11 Septembrie, 2015 Profesor Hannu Lahtinen3

Hannu Lahtinen este coordonatorul departamentului de misiune al organizației Fida International. Se ocupă de propovăduirea Evangheliei în câteva țări islamice prin intermediul evangheliștilor locali și al mass-mediei. Este martorul minunilor de convertire la creștinism a multor imami și specialiști în Coran, care acum predică Evanghelia. În același timp, Hannu vorbește bisericilor din Europa despre responsabilitatea pe care acestea o au față de musulmanii care ne-au devenit conaționali. Hannu este căsătorit și are doi fii. La acest moment locuiește în Finlanda, dar ca familie au petrecut șapte ani în misiune într-o țară islamică, unde Hannu a fost arestat. După ieșirea din închisoare, fratelui Hannu nu i s-a mai permis să rămână în acea țară, însă, continuă să meargă pe termen scurt în țări dificile și să instruiască lideri privind evenghelizarea musulmanilor, folosind cele mai practice metode și cele mai actuale resurse.

14 – 18 Septembrie, 2015 Profesor Lissa Laliaert & Petya Dumitrova

Lissa L. este din Statele Unite, are un master în Misiune Mondială şi Evanghelizare, iar de 18 ani este implicată în evanghelizare şi plantare de biserici în contexte islamice din Europa de Est. Petya D. este din Europa de Est. Înainte de a-L accepta pe Isus ca şi Mântuitor, Petya a fost pentru ţara ei lider regional al ocultismului organizat, chiar şi musulmanii apelând deseori la puterile ei oculte. Prin harul lui Dumnezeu, Petya a fost eliberată şi vindecată de experienţele amare din trecut.  Acum ea este un evanghelist şi plantator de biserici eficient între musulmani. Mărturia şi experienţa Petyiei transcend cultura pentru a înţelege principii spirituale importante. Cele două surori lucrează în echipă. Au plantat împreună o biserică între musulmani iar acum sunt în proces de planatrea a unei noi biserici.

Cursul III – „Abordări ale Musulmanilor”

Cursul se va focaliza pe abordarea teologică, practică şi narativă a Islamului precum şi pe o înţelegere mai profundă a nevoilor musulmanilor. Un alt aspect important prezentat are de-a face cu lucrarea Duhului Sfânt în contextul misiunii printre musulmani – semne şi minuni, război spiritual.

421 Septembrie – 02 Octombrie, Profesor Dr. Andreas Maurer

Dr. Andreas Maurer este căsătorit cu Ruth, și au împreună trei fii. În debutul carierei sale a lucrat ca inginer mecanic în Elveția, dar după absolvirea colegiului biblic din Anglia (1983), a plecat cu familia în misiune în Africa de Sud. Slujirea în această țară i-a facilitat și finalizarea studiilor de doctorat (1999) la Universitatea din Pretoria, pe tema: În căutarea unei noi Vieți: Motivele convertirii creștinilor și a musulmanilor.” În Africa de Sud s-a implicat, cu precădere, în instruirea creștinilor pentru a face misiune printre musulmani. Între anii 2000-2007, prin organizația Arab World Ministries, Dr. Maurer a predat cursuri de misiune în Elveția și în multe alte țări. Din anul 2011 lucrează ca și Consultant pe teme de Islam, prin organizația „Slujirea practică a creștinilor persecutați și a oamenilor aflați în nevoie,” și călătorește în multe țări unde susține seminarii de abordare și evanghelizare a musulmanilor.

ÎNSCRIERE

La înscriere puteţi opta pentru programul de 2, 4 sau 6 săptămâni de curs! Cursul de „Introducere în Islam” constituie precondiţie pentru participarea la celelalte cursuri ale SIIR, dacă acest curs nu a fost luat în anii precedenţi.

Data limită pentru înscriere este 20 august 2015!

DATE DE CONTACT:

Telefon: 0241-583.246, 0741-159.203

Email:  secretariat@crst-ct.ro

Website:   www.crst-ct.ro

Poştă:  Strada Bujorului Nr. 19, 907015 Agigea, Constanţa