Cursul I – “Evanghelia și Islamul: Introducere în Islam & Islamul popular”

Cursul este introductiv şi va pune în lumină aspecte legate de Islam, precum: istoric, credinţe, practici, perspective asupra lumii, răspunsuri la protestele Islamului şi contextualizare.

28 August – 01 Septembrie, Profesor Brian T.

Curs: Introducere în Islam

Brian T. împreună cu soția sa, Colleen, sunt misionari în Macedonia și părinți a patru copii. Au primit chemarea la misiune încă din anii studenției, iar prima țară în care au slujit la începutul anilor 1980 a fost Pakistanul, lucrând în special printre refugiații afgani, în urma invaziei sovietice. Imediat după căderea comunismului, Brian și Colleen s-au mutat în Europa de Est, slujind într-o școală biblică în Bulgaria timp de doi ani. Din anul 1996 au răspuns chemării macedoniene … „treci în Macedonia și ajută-ne!” La vremea aceea, Macedonia era cea mai neevanghelizată țară din Europa, iar acum, după ani de slujire și rod în această țară, ei privesc cu entuziasm spre viitor, planificând o nouă etapă de misiune în Muntenegru, de unde se aude același strigăt … „treci în Muntenegru și ajută-ne!” 

 

04 – 08 Septembrie, Profesor Sam S.

Curs: Islamul Popular & Islamul ca și provocare pentru Biserica Secolului XXI

Sam S. este un fost musulman convertit la creștinism și un expert din perspectivă creștină asupra islamului. Este autorul a numeroase articole și a câtorva cărți de bază pe teme cheie care tratează trezirea islamului, cu accent pe subiecte de actualitate asociate cu doctrinele islamului și modul în care acestea se aplică în contexte non-musulmane. Sam este director executiv la Fellowship of Faith for the Muslims (FFM) și co-fondator al organizației Christian Concern din Marea Britanie. Sam este consultant pentru anumiți parlamentari britanici și europeni. Este profesor, coordonator de lucrări de cercetare și un promotor al drepturilor omului.

 

Cursul II – „Slujire creștină în context musulman”

 

Cursul va aborda problemele practice ce pot să apară în slujirea printre musulmani şi se va axa pe principiile plantării unei biserici în context islamic.

11 – 15 Septembrie,  Profesor Hannu L.

Hannu L. este coordonatorul departamentului de misiune al organizației FIDA International. Se ocupă de propovăduirea Evangheliei în câteva țări islamice prin intermediul evangheliștilor locali și al mass-mediei. Este martorul minunilor de convertire la creștinism a multor imami și specialiști în Coran, care acum predică Evanghelia. În același timp, Hannu vorbește bisericilor din Europa despre responsabilitatea pe care acestea o au față de musulmanii care ne-au devenit conaționali. Hannu este căsătorit și are doi fii. La acest moment locuiește în Finlanda, dar ca familie au petrecut șapte ani în misiune într-o țară islamică, unde Hannu a fost arestat. După ieșirea din închisoare, fratelui Hannu nu i s-a mai permis să rămână în acea țară, însă, continuă să meargă pe termen scurt în țări dificile și să instruiască lideri privind evanghelizarea musulmanilor, folosind cele mai practice metode și cele mai actuale resurse.

18 – 22 Septembrie, Profesor Lissa L. 

Lissa L. este misionară acreditată prin mișcarea Assemblies of God din America, deține un master în Misiune Mondială şi Evanghelizare, iar de douăzeci de ani este implicată în evanghelizare şi plantare de biserici în contexte islamice din Europa de Est. În colaborare cu lucrători locali, a plantat două biserici între musulmani, iar acum este foarte mult implicată printre refugiații sirieni, venind în sprijinul persoanelor traumatizate de atrocitățile comise de gruparea ISIS în viețile rudelor refugiaților, la care aceștia au fost martori oculari. Stilul dinamic de predare, pasiunea pentru mântuirea musulmanilor și experiența bogată pe câmpul de misiune, face din cursul predat de Lissa o experiență academică frumoasă, cu mare impact în viața studenților.

 

Cursul III – „Abordări ale Musulmanilor”

Cursul se va focaliza pe abordarea teologică, practică şi narativă a Islamului precum şi pe o înţelegere mai profundă a nevoilor musulmanilor. Un alt aspect important prezentat are de-a face cu lucrarea Duhului Sfânt în contextul misiunii printre musulmani – semne şi minuni, război spiritual.

25 Septembrie – 06 Octombrie, Profesor Dr. Paul P.

Încă din anul 1977, Paul P. este misionar acreditat prin mișcarea Assemblies of God din America, slujind în diferite țări din Orientul Mijlociu (Iordania, Israel) și Tunisia. Din 1997, Paul s-a alăturat organizației Global Initiative: Reaching Muslim Peoples. În rolul său, vizitează centre de instruire din diferite țări cu scopul de a-i instrui pe localnici și pe misionari să-i evanghelizeze pe musulmani. Una dintre abordările recomandate de Paul P. în evanghelizarea musulmanilor este folosirea de narațiuni, pe acest subiect scriindu-și chiar și teza de doctorat în 1997. Împreună cu soția sa, Barbara, din anul 2015 s-a implicat mai mult în proiectul Oral Learners Bible Institute prin care studenții sunt învățați să memoreze Cuvântul lui Dumnezeu, ca metodă de a propovădui celor ce nu știu să citească!

 

 

Costurile programului SIIR pentru anul 2017

  • pentru pachetul de 6 săptămâni de curs, costurile/persoană sunt 850 lei, în această sumă fiind incluse: participarea la curs, cazarea şi servirea celor trei mese*/zi.
  • pentru pachetul de 4 săptămâni de curs, costurile/persoană sunt 600 lei, în această sumă fiind incluse: participarea la curs, cazarea şi servirea celor trei mese*/zi.
  • pentru pachetul de 2 săptămâni de curs, costurile/persoană sunt 400 lei, în această sumă fiind incluse: participarea la curs, cazarea şi servirea celor trei mese*/zi.

*Cele trei mese/zi nu vor fi asigurate în zilele de sâmbătă şi duminică.

Burse – prețurile enunțate mai sus sunt deja mult subvenționate de CRST. Totuși, CRST acordă un număr limitat de burse parţiale celor care nu-şi pot plăti integral taxa pentru SIIR. În această privinţă, cei interesaţi trebuie să adreseze o cerere conducerii CRST.

ÎNSCRIERE

La înscriere puteţi opta pentru programul de 2, 4 sau 6 săptămâni de curs! Cursul de „Introducere în Islam” constituie precondiţie pentru participarea la celelalte cursuri din programul SIIR, dacă acest curs nu a fost luat în anii precedenţi.

Data limită pentru înscriere este 15 August. Înscrierea se validează după ce s-a trimis la sediul CRST formularul de înscriere şi dovada achitării a 50% din taxa cursului. Formularul se poate solicita de la secretariat sau se poate descărca de pe www.crst-ct.ro

DATE DE CONTACT:

Telefon: 0241-583.246, 0741-159.203

Email:  secretariat@crst-ct.ro

Website:   www.crst-ct.ro

Poştă:  Strada Bujorului Nr. 19, 907015 Agigea, Constanţa

Detalii Bancare:

Fundaţia “Centrul Roman de Studii Transculturale” Banca: BRD Agenţia Eforie Nord, Constanța

SWIFT: BRDEROBU, Cod Fiscal: 7892276

Cod IBAN pentru RON: RO30 BRDE 140S V429 1590 1400