macheta trofeu

În zilele de 23-24 Octombrie 2015 a avut loc ediţia a VII-a a Simpozionului de Misiune, având ca temă: „Persecuția împotriva creștinilor: argumente biblice și tendințe contemporane. Efectele asupra înaintării sau frânării Marii Trimiteri”.

Simpozionul și-a dorit a fi o reuniune stiințifică cu nuanță misionară si cu un caracter deschis, aducând împreună studenți si profesori din diferite instituții teologice, pastori si tineri din diferite biserici evanghelice.

Scopul simpozionului a fost să dezbată, din perspective diferite, subiectul ales: persecuția creștinilor!

Vorbitorii principali ai evenimentului au fost: dr. Alan R. Johnson (misionar în Tailanda, directorul Institutului pentru Studii Budiste, și consilier pe teme misiologice în cadrul organizației Assemblies of God World Missions), fratele G. G.(directorul unui program medical în Afganistan) și pastorul Vasilică Croitor (președintele Comunității Regionale Penticostale Constanța dar și membru în bordul de conducere al Agenției Penticostale de Misiune Externă).

De asemenea, Paul Marius, student la Institutul Teologic Penticostal din București, Estera Gavriluț, studentă la Colegiul Biblic Est European din Oradea si M.D., studentă la Centrul Român de Studii Transculturale.

Prima sesiune fost susținută de Vasilică Croitor, care a adus în discuție problema persecuției din perspectiva Bibliei, cu focalizare pe cărțile Pentateuhului.

Ca și concluzii ale acestei prime sesiuni putem aminti:

– cele mai multe biserici sunt anesteziate și trebuie să-și redescopere sensibilitatea pentru suferința creștinilor din țările persecutate.

– maturitatea adusă de suferință, aduce cu sine o maturitate care nouă ne lipsește, dar care în viața oamenilor din vechime a dat naștere la mărturii și experiențe vrednice ca să fie citate pe paginile Bibliei.

În continuarea acestei sesiuni Paul Marius, student în anul 3 la ITP, a avut o expunere în 4 puncte a problemei persecuției, argumentate cu verseste biblice.

Sesiunea a doua fost susținută de G.G. și a vorbit despre tendințele contemporane în privința persecuției. A venit cu o perspectivă practică, folosind exemple și ilustrații de pe câmpul de misiune, dintr-o țară cu un nivel foarte ridicat de persecuție. În timpul acestei prezentări, Dumnezeu ne-a făcut atenți la cât de important este să strigăm la El pentru frații noștri care suferă din pricina Evangheliei.

Ca și continuare a acestei sesiuni secunde, studenta CRST, M.D., a venit cu date actuale care, în comparație cu primele secole ale creștinismului, scot în evidență extinderea fenomenului de persecuție a creștinilor și creșterea numărului de martiri.

Sesiunea a treia, fost susținută de Doctorul Allan Johnson, care a subliniat diferite forme în care persecuția poate accelera sau frâna împlinirea Marii Trimiteri, făcând referire la diverse situații actuale și țări din diferite zone ale Pământului.

În încheierea simpozionului, studenta CBEE, Estera Gavriluț, a continuat în aceeași direcție ca și profesorul Allan, dar dintr-o perspectivă diferită, concluzionând cu ideea că bisericile din zilele noastre trebuie să se trezească și să se pregătească, pentru că oricând vremurile de persecuție se pot întoarce.

unnamed